Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

90 χρόνια Ηλιούπολη






Στα πλαίσια του «3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης» που οργανώνεται από την δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ πολις-ανθρώπινη πόλη»,  πραγματοποιείται την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19.30 στο αναψυκτήριο του άλσους «Δ. Κιντής» εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την δημιουργία της Ηλιούπολης (1925-2015).

Για την άμεση Δημοκρατία και την αυτοδιαχείριση




Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως κοινωνία μιας χρεοκοπημένης χώρας, η επιτακτική ανάγκη είναι ο προσανατολισμός για έξοδο από αυτές. Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, προήλθαν από το κυρίαρχο πολιτικό-οικονομικό σύστημα που οδήγησε στην χρεοκοπία. Το σύστημα αν και αποκαλείται δημοκρατικό, εν τούτοις είναι ολιγαρχικό, διότι κυβερνούν οι ολίγοι, και όχι οι πολλοί, όχι η κοινωνία. Μία πολιτική ελίτ νομοθετεί προς όφελος των ολίγων ισχυρών, τραπεζών, επιχειρηματιών, κεφαλαιοκρατών και ΜΜΕ. Αυτό το ολιγαρχικό πολιτικο-οικονομικό σύστημα έχει αποτύχει, αλλά δεν έχει καταρρεύσει. Είναι πάντοτε παρόν και συνεχίζει την πορεία της καταστροφής με όλες τις κυβερνήσεις, της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.  

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ελληνικό: Γιατί σιωπούν οι πολίτες, οι οικολόγοι, οι αριστεροί;


Το ζήτημα του Ελληνικού βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Η κυβέρνηση, με  όργανα το ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε και την λεγόμενη «Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων», προωθεί  μια «βελτιωμένη εκδοχή» των σχεδίων Λάτση, παζαρεύοντας με τους δημάρχους της περιοχής.  Παράλληλα, μέσα από στημένες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται η αποδοχή της «ιδιωτικοποίησης» ως μόνης λύσης…

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα σε συλλογικότητες για το συντονισμό του αγώνα ενάντια στις εκποιήσεις


Οι εξελίξεις και στο μέτωπο της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκουν όσο γίνεται γρηγορότερα να κλείσουν τις τρεις μεγάλες εκποιήσεις-φιλέτα στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού (Λιμάνι Πειραιά, πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού - παραλία Αγίου Κοσμά και χερσόνησο Βουλιαγμένης).

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αντί επικήδειου

A, ρε Βαγγέλη. Δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμη. Πως μπορεί να αλλάζουν όλα, απ΄ τη μια στιγμή στην άλλη;
Σαββατόβραδο, 5 Μαρτίου. Σκέφτομαι τι να έκανες τώρα. Ίσως να ετοιμαζόσουνα για βραδινή έξοδο. Ή, μπορεί να είχες αφήσει τόσες εκκρεμότητες όλη τα βδομάδα , που να έπρεπε να μείνεις στο σπίτι να τις κοντρολάρεις.