Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

90 χρόνια Ηλιούπολη: Γιατί άραγε ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος;


Έκπληχτος διάβασα χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του κ. Βαλασόπουλου «Πρώτα η Ηλιούπολη» και αναρωτήθηκα: Γιατί ενοχλήθηκε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης με την απόφαση της Δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πολις, ανθρώπινη πόλις» να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης την ομιλία μου για τα «90 χρόνια της Ηλιούπολης, 1925-2015»;

του Πάνου Τότσικα
Ο Κος δήμαρχος στην ανακοίνωση του μιλάει για «ευτελή αντιπερισπασμό» κλπ. Προφανώς ο κ. Βαλασόπουλος, αγνοεί ότι ο γιορτασμός ανά δεκαετία της δημιουργίας της Ηλιούπολης, αποτελεί παράδοση για τον δήμο μας:
-Το 1985, επί δημαρχίας Δ. Κιντή, στον πρώην κινηματογράφο «Λίλα» που βρίσκονταν απέναντι από το Δημαρχείο και είχε μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο, οργανώθηκε με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «60 χρόνια Ηλιούπολη, 1925-1985» από Ομάδα Πολεοδόμων και Αρχιτεκτόνων, μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος (βλ. εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», Μάϊος 1985, καθώς και το βιβλίο μου «Εδώ κάποτε… Συμβολή στην ιστορία της Ηλιούπολης, εκδόσεις ΚΨΜ 2005, σελ.112-116)
-Το 1995, επί δημαρχίας Θ. Γεωργάκη, στην ανασκευασμένη αίθουσα δίπλα στο παλιό Δημαρχείο, οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «70 χρόνια Ηλιούπολη, 1925-1995», με συντονιστή τον Νίκο Λεβογιάννη και ομιλητές την Γαβριέλλα Χαμογεωργάκη, τον Σταύρο Γάγγο, τον Μάκη Ξενικό, και τον υποφαινόμενο. (Υπάρχει βίντεο από την εκδήλωση)
-Το 2005, επί δημαρχίας Θ. Γεωργάκη και πάλι, στην Παιδική Χαρά δίπλα από την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οργανώθηκε από το «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης» με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «80 χρόνια Ηλιούπολη, 1925-2005» με συντονιστή τον Ταξιάρχη Παπαδόπουλο και ομιλητές την Γαβριέλλα Χαμογεωργάκη και πάλι, τον Θωμά Μηλούλη και τον υποφαινόμενο (βλ. σχετική φωτογραφία στην σελ.158 του βιβλίου μου «Κοινωνικοί Αγώνες στην Ηλιούπολη»- Β’ Έκδοση 2016)

Όλα αυτά γράφονται, όχι μόνο «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι», αλλά και για να μάθει επιτέλους ο σημερινός δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος, τι έχει συμβεί στην Ηλιούπολη τα χρόνια που εκείνος, κάπου αλλού και περί άλλων τύρβαζε…
Γιατί απ΄ό,τι φάνηκε, αγνοεί την ιστορία του τόπου μας και εκτίθεται ανεπανόρθωτα…
Ναι κύριε Βαλασόπουλε «τολμάμε» (;!) να σας δώσουμε «μαθήματα δεοντολογίας».

Ομιλία για τα 90 χρόνια από την δημιουργία της Ηλιούπολης
Τετάρτη 6 Απριλίου στις 7.30μμ στο αναψυκτήριο του Άλσους «Δ. Κιντή».

Σας περιμένουμε.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου